Zaštita i jačanje mišića je važan dio tjelesne kondicije, zajedno sa aerobnim vježbama. Mišićna vlakna su “upakirana” zajedno sa tankim proteinskim nitima. Napor pri aktivnosti stvara male rascjepe na mišićnom tkivu, koje tijelo zakrpljuje proteinima. Nakon određenog vremena, ti proteini se nagomilaju i tako povećavaju veličinu mišićnih vlakana, a time i veličinu i snagu mišića. Međutim, za održavanje zdravog tijela od ovakvog uvećavanja mišića zapravo je važnija zdrava prehrana i briga o tijelu.

      PRIRODNI LIJEKOVI

-Hranite se zdravo i uzimajte pun dodatak vitamina/minerala. Jedite salate, žitarice u cijelom zrnu, morsku travu, sjemenje, orašaste plodove i pijte sokove od povrća. Možete koristiti i superhrane i tinkture iz naše prodaje.

-Kosti trebaju ostati jake. Unosite silicij (iz preslice (rastavića) i zobene tj. ovsene trave), da bi kalcij mogao ojačati  kosti.

-Potrebni su vitamini A, D, E, C, cink i mangan.

-Otkrijte na što ste alergični, i potom neutralizirajte alergene. Ako ste alergični na neku hranu, tjelesna aktivnost može pogoršati apsorpciju alergena, pa dovesti do opasnih reakcija.

-Glukoza je glavno gorivo mišića. Ona se skladišti u jetri i mišićima u vidu glikogena. Jedino ako imate uskladištenog glikogena možete da budete tjelesno aktivni. Najbolji način da osigurate isto jest da jedete složene ugljikohidrate. Druga opcija je da vaši mišići koriste masti, ali to je moguće jedino u stanju ketoze.

-Mada je točno da tijelo može pretvoriti mast u energiju, ipak izbjegavajte da previše jedete masti. Neka vaša prehrana sadrži više ugljikohidrata, a ne masti.

                    TRENING

-Prije treninga nemojte jesti puno hrane koja je teška za probavu, jer ona ne daje energiju. U obroku neposredno prije treninga izbjegavajte meso, mlijeko, jaja, tvornički prerađene proizvode koji sadrže više od 10 sastojaka.

-Zagrijte i istegnite mišiće prije treninga. Prije toga, mišići su stegnuti i temperatura im je 36,6 stupnjeva. Nakon 5-minutnog zagrijavanja, temperatura se malo poveća, pa su mišići spremni za rad.

-Pijte tekućinu prije, tijekom i nakon treninga, da biste spriječili dehidraciju i pojavu grčeva, bilo da osjećate žeđ ili ne. Jer mnogima je poremećeno osjetilo žeđi zbog odvikavanja od redovne i dovoljne konzumacije vode.

– Obavezno unosite odgovarajuće elektrolite. U tome vam može pomoći jednaka mješavina vode i voćnog soka.

– Mišićima i tkivima jesu potrebni proteini, ali oni nisu izvor energije. Potreba za proteinima se stoga ne povećava tijekom treninga. Unos previše proteina (u bilo koje vrijeme) povećava lučenje mokraće, što zatim dovodi do dehidracije ako se ne unosi dovoljna količina vode. Unos velike količine proteina može naškoditi bubrezima.

-Nemojte uzimati steroide u cilju povećanja mišićne mase ili tjelesne kondicije. Doći će do prijevremenog povećanja, ali time ćete naškoditi tijelu. Kod muškaraca, dugotrajna uporaba istih povećava rizik od raka, steriliteta, uvećanja grudi, smanjenja testisa i osteoporoze (tj. stanjenja kostiju i mogućih prijeloma). Kada se prestane sa uzimanjem steroida, nestaje sva masa, a mast se utopljava u tkivo. Kod žena, postoji rizik od pretjeranog rasta dlake na licu poput ženskih brkova, raka dojke i smanjenju dojki. Steroidi mogu izazvati psihološku ovisnost, čovjek se osjeća kao da je ovisan o njima, sve dok ne dođe do prevelikog narušavanja tjelesnog zdravlja. Anabolički steroidi mogu izazvati srčani napad.

– Nakon završetka treninga nastavite da se krećete dok vam se ne umiri disanje. Nemojte se tuširati dok se temperatura tijela ne vrati na normalu, jer ćete time izbjeći pojavu grčeva i čak srčani napad.

– Nemojte dizati preteški teret ako imate srčane probleme, jer u trenutku dizanja tereta disanje se zaustavlja, smanjuje se protok krvi do srca i okolni mišići vrše jak pritisak na srce i pluća. I dobro je da hitno očistite krvne žile prirodnim putem.

– “Mada aktivnost mišića je to što zahtijeva najviše energije, ona pak ne iziskuje potrebu za velikom količinom proteina. Ne postoji znanstveno opravdanje za tvrdnju da je tjelesno aktivnijim ljudima potrebno više mesa, već im je potrebno više drugih izvora energije. Ta energija najviše treba da dolazi od ugljikohidrata iz raznovrsne prehrane temeljene na voću, povrću, žitaricama i ljekovitom bilju.” – L. Jean Bogart, Nutrition and Psysical Fitness, p. 101

Za više informacija i za narudžbu izrade programa prirodnog liječenja, možete nam se javiti OVDJE: https://organizacijaobranezdravlja.com/kontakt/.

SAVJETOVANJE O PRIRODNOM LIJEČENJU, UVODNI RAZGOVORI, PSIHOTERAPIJA TE  PRILAGODBA PREPORUKA, PROGRAMA I SMJERNICA

Savjetovalište i liječilište je namijenjeno/prilagođeno svima kojima je potreban neki oblik zdravstvene ili psihološke pomoći, savjeta ili podrške. Ono je namijenjeno svima koji su u potrazi za određenim odgovorima ili jednostavno žele bolju kvalitetu zdravstvenog stanja, međuljudskih odnosa i života općenito.

Savjetovanje ne daje instant rješenja, nego da bi savjetodavni odnos bio uspješan klijent treba željeti promjenu i biti aktivni sudionik procesa.

Što je potrebno za savjetovanje?

Preduvjet uspjeha su motivacija i dobrovoljnost klijenta te otvorenost za promjenu. U savjetodavnom procesu čovjek uči o sebi, upoznaje se sa osnovnim principima zdravog života, tehnikama normalnog prirodnog liječenja u skladu sa zdravim umom, bolje se upoznaje, dobiva informacije o ostalim za njega najvažnijim zakonitostima ljudskog funkcioniranja i spoznaje da nije jedina osoba s određenim problemom nego da postoje i drugi ljudi koje muče slični problemi koji su uspješno riješili svoje probleme posvećenim sudjelovanjem u procesu izlječenja i uz pomoć ljekovitog bilja.

Obratite se s povjerenjem!

Diskrecija i povjerljivost podataka su zajamčeni, što je sastavni i ključni dio savjetodavnog odnosa. U radu poštujemo najviše strukovne etičke norme. Ako mislite da je savjetovanje nešto što odgovara vašim potrebama slobodno se obratite za dogovor termina.

Dogovorite termin

Slobodno nazovite za dogovor termina za savjetovanje: 
 095 / 91 92 134 (+38595 91 92 134)   ;   091 / 602 0483 (+38591 602 0483).

Zdravstvena i psihološka pomoć preko interneta:   organizacijaobrane@gmail.com

Ukoliko čovjek želi kvalitetno provesti program prirodnog liječenja svog zdravstvenog ili psihičkog problema, potrebno je da se uspostavi konkretna komunikacija između savjetnika/liječnika/terapeuta i samog pacijenta. Termini razgovora dogovaraju se unaprijed – putem mobilnog/telefonskog poziva, poruka i ostalih medija navedenih u kontakt informacijama (Viber, WhatsApp, email adresa…).

Specijalizirano medicinsko postrojenje Organizacije Obrane Zdravlja je za svoje pacijente pripremilo inovativnu zdravstvenu uslugu PERSONAL TOTAL HEALTH CARE MANAGERA.

Radi se o osobnim voditeljima koji prate pacijenta kroz cijeli proces liječenja uključujući i sve najvažnije faze rehabilitacije do potpunog oporavka i osposobljenosti za vraćanje svakodnevnim aktivnostima. Uz osobnog voditelja proces liječenja za svakog pacijenta postaje puno jednostavnije i  ugodnije iskustvo. Individualni pristup u liječenju i rehabilitaciji osigurava brz oporavak i učinkovito liječenje.  Zato jer se mi želimo potpuno ispravno posvetiti klijentu na način da se prvo upoznamo sa njegovim problemom, razotkrijemo uzroke bolesti/poremećaja, ponudimo rješenje i prilagodimo standardni školski program pojedincu. Prilagodba programa liječenja je potrebna zbog toga jer svaki čovjek ima svoju tjelesnu masu, visinu, dob i spol. Osim toga netko ima jedan zdravstveni problem uz onaj glavni problem za čije rješenje se javio, a drugi čovjek ima neke potpuno drukčije popratne zdravstvene poteškoće i probleme. To sve treba krajnje ozbiljno u potpunosti uzeti u obzir i na razmatranje. Često više problema ima zajednički uzrok i treba ih liječiti paralelno, na čvrstim temeljima jačanja svih funkcija organizma koje su neophodne za potpuno uspješno izlječenje.

Smatramo kako je individualni pristup pacijentu jedan od preduvjeta koji jamče izvrsnost i kvalitetu rada! Kako bi upoznali i prilagodili se njegovim potrebama, pacijentu pristupamo pojedinačno, uzimajući u obzir sve njegove potrebe i želje!

Kod nas se tegobe pacijenta ne promatraju kao zaseban problem nego se dijagnosticiraju, obrađuju i liječe u kontekstu cjelokupnog kako tjelesnog tako i psihičkog stanja pacijenta, koje ponekad može u današnjem užurbanom i stresnom stilu života biti uzrok određene simptomatologije. Mi smo tim koji usko surađuje, a povezuje nas znanje, iskustvo, posvećenost poslu i mladenačka energija i entuzijazam što svakodnevno primjenjujujemo u poslu.