Tijekom ovih hladnih dana puno ljudi ima problem sa lošom cirkulacijom u nogama. Noge su im prečesto hladne, jednostavno ih je jako teško zagrijati na duže vrijeme! Pročitajte u ovom članku o jednoj vrlo jednostavnoj metodi uz pomoć koje ćete uvijek imati tople noge.

Poticanje cirkulacije u nogama je vrlo jednostavna stvar. Metodu koju ćemo vam otkriti možete primjenjivati odvojeno, ali mi ipak predlažemo da primijenite još nekoliko savjeta koji će sigurno doprinjeti boljoj cirkulaciji u nogama a i vašem zdravlju uopće.

Savjeti za bolju cirkulaciju:

– Gusta krv često može biti uzrok loše cirkulacije u nogama. Trudite se da unosite između 2- 4 litara vode dnevno kako bi krv bila optimalne gustine. Ovisno o Vašoj tjelesnoj masi. Prosječan čovjek tjelesne mase od oko 70 kg trebao bi u ovim teškim vremenima težiti ka tome da popije minimalno 3 litara vode dnevno.

– Izbacite iz upotrebe hranu sa puno masti i kolesterola. Takva hrana začepljuje vaše krvne žile pa krv ni ne može pravilno i u dovoljnoj mjeri doći do stopala.

Redovito radite hidroterapije.  Promjena vode iz tople u hladnu poboljšava cirkulaciju. Primjenite ovu metodu svaki dan bar jednom kako biste poboljšali cirkulaciju u nogama. Minuta toplo pa minuta hladno, otprilike rečeno, i tako više puta tijekom tuširanja, idealno je  preko 7 puta  izmijeniti toplu i hladnu vodu za vrijeme jednog tuširanja.

Koristite ljutu papriku. Ljuta paprika širi krvne žile i poboljšava opću cirkulaciju organizma. Konzumirajte je svaki dan.

Ljuta kupka za noge

1. Napunite lavor do pola sa što toplijom vodom možete. Napunite vrč sa vrelom vodom iz bojlera ili prokuhajte vodu na štednjaku.

2. Stavite noge u lavor sa vrućom vodom koju možete podnijeti (nikako nemojte vrelu koja vas može opeći) i dodajte žličicu ljute paprike u prahu i žličicu đumbira u prahu (najbolje je koristiti što ljuću papriku).

3. Na svakih par minuta iz bokala dodajte blago vruću  vodu kako bi voda u lavoru bila što je moguće toplija, ali pazite da ne pretjerate pa da se opečete.

4. Nogama stalno muljajte vodu u lavoru kako bi ljuta paprika bila dobro pomiješana s vodom i kako bi ušla u otvorene pore na stopalima.

5. Neka ova kupka traje bar 15 minuta, a može i više. Primjenjujte je ujutro i uvečer.