Salo oko struka je masnoća u trbušnoj šupljini, koja nije zdrava čak i ako nemate veliki višak kilograma. Jednostavan prirodni napitak koji se pije 4 sata prije spavanja ili sat vremena nakon buđenja, kao i neke promjene navika, pomoći će vam da ovaj višak masnoća eliminirate prirodno i lako.

Sastojci: 1/3 šalice vode, pola limuna, žličica narezanog svježeg đumbira, svježi krastavac, vezica peršina

Priprema: ubacite sve sastojke u blender i izmiksajte. Pije se svaku večer 4 sata prije spavanja ili sat vremena nakon ustajanja.

Što ovaj napitak čini u organizmu:
Detoksificira tijelo. (Svi sastojci koje sadrži su dobri za to, a peršin je posebno dobar za čišćenje bubrega i detoksikaciju jetre.)
Poboljšava apsorpciju hranjivih sastojaka iz hrane.
Prirodno potiče metabolizam (i sagorijevanje kalorija).
Pomaže kod probave i pomaže eliminaciji štetnih bakterija.
Stvara osjećaj sitosti tako da ne osjećate preveliku potrebu za hranom (pogotovo navečer, kad nije preporučljivo jesti).
Doprinosi općenitoj dobrobiti organizma.

Uz ovo, odlično bi bilo ako možemo pridržavati se još nekih savjeta, znanstveno dokazanih, koji mogu pomoći da eliminiramo salo oko struka:

Izbacite ili drastično smanjite količinu rafiniranog šećera u prehrani. Brojna istraživanja su pokazala da prehrana bogata šećerom doprinosi nagomilavanju sala oko struka. To je zato jer se bijeli šećer pretvara u masnoću unutar našeg organizma.

Jedite više kvalitetnih proteina (a ne šećera). Istraživanja su pokazala da osobe koje koriste više kvalitetnih proteina (a biljni proteini su kvalitetniji od životinjskih) imaju manje sala oko struka.

Smanjite unos biljnih ulja, pogotovo rafiniranih (kod nas se najčešće koristi suncokretovo). Istraživanja su pokazala da je konzumacija rafiniranih biljnih ulja povezana sa većom količinom sala oko struka. Jedite više voća i povrća, čija je konzumacija povezana sa gubitkom sala oko struka.

Uvrstite kokosovo ulje u prehranu. Brojna istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija dvije žlice kokosovog ulja doprinosi da se blago smanji količina sala oko struka.

Svakodnevno fizički radite u prirodi ili šetajte ili trčite. O ovome ne treba mnogo pričati jer se zna da nijedan čovjek ne može ostati normalan ukoliko nije dovoljno fizički aktivan. Kraj priče.

Pazite da pijete dovoljno vode u skladu sa svojom tjelesnom masom.